Novice – šola

10. 04. 2020

Po 4. tednu izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši, dragi učenci.

Mineva že četrti teden od kar se nismo videli, četrti teden odkar delamo in se izobražujemo na daljavo. Prepričan sem, da bi vsi skupaj, učitelji, učenci in starši najraje videli, da bi se že naslednji teden vrnili v šolo, saj za vse nas tak način dela pomeni povečano obremenitev. Zdržati bomo morali še malo. Zaenkrat smo na dobri poti, saj v naših krajih ne beležimo nikogar, ki bi bil okužen za novim Covid-19 virusom. Hvala vam vsem skupaj, da se držite navodil in jih upoštevate, ker je le to način, da se to nadlogo premaga.

Dragi učenci, izobraževanje na daljavo je sedaj že utečeno in vzpostavljen je stik z vami vsemi. Moram priznati, da po poročanju učiteljev vas večina kar pridno dela in sodeluje z učitelji ter redno pošilja naložene naloge. To je vidno tudi v naši galeriji kjer si lahko pogledate utrinke z dnevov dejavnosti. Do konca meseca bomo še vedno utrjevali in preverjali vaše znanje, v mesecu maju, če bodo ukrepi še veljali, pa bomo morali pristopiti tudi k ocenjevanju na daljavo. Ob tem bi vas želel opomniti, da bodo učitelji pri oceni upoštevali tudi vašo odzivnost pri zadanih nalogah in opravljanje naloženih nalog. Zato redno pošiljajte svoje opravljeno delo učiteljem do zahtevanih rokov. In ne pozabite; ko se vrnemo v šolo, bo treba to, kar vam sedaj učitelji posredujejo na daljavo, tudi znati. Upam, da se kmalu vidimo.

Spoštovani starši, prisiljeni ste bili prevzeti precejšnje breme in postati pomočnik svojim otrokom pri sedanjem načinu dela. Verjamem, da vam ni bilo in da vam še vedno ni težko, saj gre za vaše otroke. A ogromno smo morali narediti tudi mi učitelji. Sproti se učimo uporabe nove tehnologije, sproti odkrivamo nove načine dela in vlagamo ogromno dela. In tudi mi ne tarnamo, saj je to naše poslanstvo. Pa vendarle moram pohvaliti in se zahvaliti za zavzeto delo naše učitelje, ki v tem času delajo veliko več, kot bi delali pri normalnem pouku. Prepričan sem, da ste tudi vi enakega mnenja. Zdržimo skupaj do konca, saj skupaj zmoremo.

Pred nami so krajši prazniki. Tokrat sem prepričan, da jih boste preživeli v družinskih krogih, zato tega ne bom poudarjal. A zagotovo bodo drugačni kot do sedaj. Razmeram se je prilagodila tudi cerkev, ki bo blagoslov dobrot opravila na daljavo. Tudi nedeljske maše ne bo, a to še ne pomeni, da se je ne morete udeležiti ob TV sprejemniku in se potem zbrati ob velikonočnem žegnu. Prosti ponedeljek pa le izkoristite za sprostitev, počitek in zabavo. Seveda doma.

Prijetne velikonočne praznike vam želim.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost