Novice – šola

13. 11. 2020

Nadaljevanje šolanja na daljavo

Spoštovani starši, dragi učenci,

zagotovo ste že iz medijev obveščeni, da bomo tudi naslednja dva tedna prisiljeni izvajati pouk na daljavo. Epidemiološke razmere na žalost druge izbire niti ne dopuščajo. Po mojem opažanju je delo v spletnih učilnicah dobro steklo in aktivnost učencev je dokaj dobra. Še vedno pa je nekaj takšnih učencev, ki pozabljajo oddati dodeljene naloge ali pa se povezati na video uro. Upam, da se bodo tudi ti učenci dokončno prebudili in začeli delati. Zahvaljujem se staršem, ki brižno nudite pomoč svojim otrokom. Resnično je obstajal strah kako bo potekalo delo z nižjimi razredi. In zahvaljujoč tudi vam, staršem, delo poteka dobro. Še vedno se pojavljajo težave pri rokovanju z računalniki, kar je razumljivo. Ob težavah predlagam, da me pokličete na GSM 040 464 190 in bomo težave reševali skupaj.

Sedaj je pa nas vseh skupaj, da zdržimo teh 14 dni in se strogo držimo predpisanih ukrepov za zajezitev širitve virusa. Le to nam zagotavlja ponovno vrnitev naših in vaših otrok v šolske klopi. Do sedaj nam je to uspevalo in prepričan sem, da nam bo tudi v naprej.

Ker je sedaj čas, ko moramo biti doma, bi ga učenci lahko izkoristili za branje knjig. Knjižničarka je na spletni strani objavila termine izposoje knjig in svetujem vam, da preberete vsaj obvezno čtivo domačega branja ali pa bralne značke. Vsekakor pa si vzemite čas za odhod v naravo tako med vikendom kot tudi med tednom. Še posebej to velja za učence, ki v tej situaciji pretežen del dneva presedijo ob računalnikih. Vsaj 2 do 3 ure na dan gibanja potrebujete, dragi učenci, da ostanete fit in zdravi. Starši pa verjamem, da se jim boste na večini sprehodov pridružili in s tem poskrbeli tako za zgled kot tudi zase.

Če je kdo slučajno spregledal, še vedno se lahko tisti, ki imate subvencionirano prehrano za otroke v šoli, naročite na prevzem brezplačne tople malice v šoli.

Vse dobro in ostanimo zdravi in upam, da se z decembrom vidimo v šoli.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost