Novice – šola

17. 04. 2020

Po 5. tednu izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši, dragi učenci,

pet tednov že bijemo bitko s COVID-19 in ko omenim šolsko delo, verjamem, da mnogi bijete bitko ves ta čas tudi sami s seboj ali svojim otrokom. Učitelji smo in še vedno dajemo vse od sebe, da, vas starše, razbremenimo pri delu za šolo. Pa vseeno se zavedamo, da je nad otrokom potrebno vršiti nadzor, mu nuditi pomoč pri tehnologiji in včasih tudi pri učni snovi. Hvala vam za vaš čas in pomoč. Še enkrat več pa se je potrebno zahvaliti vsem učiteljem, ki skupno ustvarjamo našo spletno učilnico in zaposlujemo učence. S tem, da je vse skupaj težko, smo se že nekako sprijaznili in se zavedamo, da bo še potrebno stiskati zobe in potrpeti. Vsi bi se najraje vrnili v šolske klopi že včeraj. A žal ne gre. Zato je zelo pomembno, da se vsi skupaj držimo predpisanih ukrepov in da čim prej dokončno zajezimo širjenje virusa. Sedaj se stanje že umirja in nikar ne počnimo reči s katerimi bi lahko ogrozili sebe in druge in hkrati podaljšali agonijo karantene. Ob takšnem trendu obolelih bi, po mojem mnenju, bilo dokaj realno pričakovati, da bi se v šolo lahko vrnili 18. 05. 2020. Ampak to je odvisno predvsem od nas vseh.

Do konca meseca bomo še vedno izvajali preverjanje osvojenega znanja pri učencih. V mesecu maju, pa bomo pristopili tudi k ocenjevanju. V ta namen spreminjamo tudi kriterije ocenjevanja. Ko bo to urejeno, vas bomo z njimi tudi seznanili. O načinu ocenjevanja se še vedno dogovarjamo. Zagotovo pa bo ocenjevanje potekalo na zelo podoben način kot bo potekalo preverjanje znanja do konca meseca. Ugotovili smo, da pri marsikaterem učencu predstavlja težavo kvaliteta internetne povezave, saj nekateri zaradi tega niso mogli sodelovati pri video urah. Zato se bomo po vsej verjetnosti izogibali tudi takšnemu načinu ocenjevanja. MIZŠ je s sklepom spremenilo Pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja ter napredovanju učencev v osnovni šoli (Uradni list RS, št. 52/13). Sklep določa, da morajo učenci biti v drugi konferenci pri vseh predmetih ocenjeni vsaj enkrat in da učenci, ki so ocenjeni z negativno oceno morajo imeti možnost popraviti oceno. V istem sklepu je ministrstvo določilo tudi, da se v šolskem letu 2019/20 Nacionalno preverjanje znanja ne bo izvajalo.

Starši spodbujajte še naprej svoje otroke k rednemu delu za šolo, pregledujte jim opravljeno in poglejte ali je skladno z naloženim. Že zadnjič sem vam omenil, da spremljamo odzivnost vsakega otroka in spremljamo njegovo opravljeno delo. In zagotovo je odzivnost otrok na zadano delo tudi eden od kriterijev, ki ga bomo upoštevali pri oceni.

Še vedno je dobrodošla vsakršna komunikacija z nami, pišite, pokličite. Na voljo smo vam in učencem.

Ostanite zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost