Novice – šola

05. 11. 2020

Kako po počitnicah?

Spoštovani starši, dragi učenci!

Tudi podaljšane počitnice se počasi zaključujejo. V ponedeljek, 9. 11. 2020, bomo nadaljevali s šolanjem na daljavo za vse učence, zato se učitelji na tak način poučevanja pripravljamo. Upam, da tudi vi. Bomo pa pri delu na daljavo spremenili nekaj zadev, saj smo ugotovili, da so učenci ob podajanju tedenske snovi v spletne učilnice vstopali le enkrat ali kvečjemu dvakrat. Tudi nalog v kar precejšnji meri niso opravili. Še enkrat se je potrdilo, da si učenci sami, kljub temu da je šlo za starejše učence (6.-9. razred), niso sposobni razporediti dela. Očitno pa tudi starši niste bili veliko vpleteni v nadzor, saj še vedno nekaterih spletnih učilnic posamezni učenci sploh niso obiskali. Ta odnos učencev bo nujno potrebno spremeniti. Obiskovanje in delo v spletni učilnici postaja naša realnost in ne moremo vedeti, koliko časa bo trajala in kolikokrat se bo letos še ponovila. Zato je delo v spletnih učilnicah obveza in dolžnost učencev, prav tako kot je obiskovanje pouka v šoli. Kmalu bo potrebno učence oceniti in če epidemiološka situacija ne bo dovoljevala pouka v šolskih klopeh, ocenjevali na daljavo ne bomo. Učenci bodo za ocenjevanje v manjših skupinah (kolikor bo dovoljeno) pripeljani v šolo, kjer bodo pridobili pisno ali ustno oceno. Zato vam še enkrat poudarjam, da se je dela v spletnih učilnicah potrebno lotiti resno.

V primeru nadaljnjega dela na daljavo bodo v spletnih učilnicah vsebine objavljane po urniku, kot ga imajo učenci pri normalnem pouku. Kot smo ugotovili, si učenci niso sposobni razporediti dela sami, zato se vračamo k delu po urniku. Ne glede na prej zapisano pa bodo nekateri predmeti (TIT, ŠPO, LUM, GUM …) lahko objavljeni tudi v tedenski obliki. Če bomo opazili, da imajo učenci težave oziroma če bomo začutili potrebo, bomo z učenci izvedli video pogovor v živo, in sicer jim bo le ta napovedan glede na njihov urnik. Napoved bo opravljena v spletni učilnici, zato še enkrat poudarjam nujnost dnevnega pregledovanja le teh. Vse zadane naloge naj učenci oddajajo izključno v spletnih učilnicah in ne po elektronski pošti ali kako drugače. Morebitne naloge, opravljene v programu Word, pred pošiljanjem spremenite v PDF datoteke, saj imamo  tako možnost neposrednega popravljanja. Ob morebitnem slikanju opravljenega dela pa sliko naredite obvezno v vodoravnem (ležečem) položaju telefona ali fotoaparata.

Navodila za pošiljanje domačih nalog najdete na povezavi https://sio.si/vodici/moodle/#_naloga. Za podajanje povratnih informacij in pomoči učencem bomo učitelji na razpolago med tednom od 14.00 do 16.00. Naloge ali vprašanja, ki bodo prispela po tem času, bomo obravnavali naslednji dan. 1x tedensko bodo razredniki s svojim oddelkom izvedli video razredno uro. Glede na sedanje razmere bomo po vsej verjetnosti tudi govorilne ure prisiljeni izvajati preko video sestankov.

Učenci 4.-6. razreda bi morali naslednji teden v šolo v naravi. Zanje smo uspeli rezervirati  drug termin v istem domu CŠOD v mesecu juniju. Šolo v naravi za učence 7.-9. razreda pa smo bili prisiljeni odpovedati, saj ustreznega nadomestnega termina nismo mogli dobiti.

Včeraj smo s strani MIZŠ prejeli okrožnico, v kateri od nas želijo, da bi kuhali toplo malico za otroke, ki imajo subvencionirano malico in kosilo. Ob tem vas pozivam, da mi do sobote, 7. 11. 2020, na elektronski naslov drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si sporočite, za katere otroke bi v šoli prevzemali toplo malico. Malica je seveda za otroke s subvencionirano prehrano brezplačna. Za prevzem tople malice pa boste potrebovali lastno posodo.

Naj še enkrat povem, da še ni uradnih informacij o delu v naslednjem tednu. Mi smo pripravljeni na vse. Starši pa upam, da tudi, saj je vaša pomoč v obliki nadzora nujno potrebna.

O novostih vas bom sproti obveščal,  zaenkrat pa upoštevajte navedene ukrepe in predvsem ostanite zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost